WARMWASSER OHNE FOSSILE BRENNSTOFFE

Wie kann man Warmwasser ohne Gas und Öl erzeugen?

Etwa 20 % bis 25 % Ihres Gasverbrauchs werden für Warmwasser ausgegeben. Warmwasser wird hauptsächlich im Bad und in der Küche verwendet. Je größer Ihre Familienzusammensetzung ist, desto mehr Warmwasser wird verbraucht. In den meisten Haushalten wird das Wasser über die Zentralheizung erwärmt. Bei Neubauten kommt häufig eine Wärmepumpe zum Einsatz. Diese erzeugt sowohl Ihr Warmwasser als auch Ihre Heizung. Aber wie bekommt man heißes Wasser ohne Gas & Öl? Es gibt mehrere Möglichkeiten, Warmwasser zu erzeugen, indem man Wasser elektrisch erhitzt. ETHERMA hat verschiedene Produkte, um Warmwasser mittels Strom zu erhitzen - und somit keine fossilen Brennstoffe wie Gas oder Öl zu verbrauchen. Das ist gut für die Umwelt!

 

> Warmwasser-Wärmepumpe

> Durchlauferhitzer 

> Küchenboiler

 

Mit einem Wärmepumpenboiler und einem Durchlauferhitzer können Sie Ihr Duschwasser mit Warmwasser versorgen. Mit einem Küchenboiler können Sie nur Ihre Spüle oder Spüle mit Warmwasser versorgen.

WARMTEPOMPBOILER.

Een warmtepompboiler zorgt voor warm tapwater in je woning. Met warm tapwater bedoelen wij warm water wat uit je kraan komt. Bijvoorbeeld als je gaat douchen of de afwas gaat doen. Een warmtepompboiler zorgt tevens voor warm water zonder gas te gebruiken. Een warmtepompboiler maakt gebruik van de omgevingslucht of ventilatielucht in de woning om het water op te warmen. Het is een zeer energiezuinige en milieuvriendelijke boiler. Je kan met een warmtepompboiler op meerdere plaatsen in je woning tegelijk warm water afnemen. De volume van je boilervat is afhankelijk van je verbruik. Een warmtepompboiler werkt op elektriciteit en zorgt dus voor warm water zonder gas te verbruiken. De installatie is zeer eenvoudig. Het is een kwestie van plaatsen, aansluiten en stekker in het stopcontact steken. Als je zonnepanelen hebt, kunnen deze aangesloten worden op je warmtepompboiler. De elektriciteit die je nodig hebt, wordt dan op een duurzame, eigen opgewerkte manier geleverd.

DOORSTROOMBOILER.

Een doorstroomboiler zorgt voor warm tapwater in je woning. Warm tapwater is het warme water dat je nodig hebt om te douchen en in de keuken. Met een doorstroomboiler wordt het water direct verwarmd door middel van een elektrisch verwarmingselement. Of terwijl een doorstroomboiler zorgt voor warm water zonder gas te verbruiken. Dit gebeurt alleen op het moment dat er warm water gevraagd wordt, bijvoorbeeld als je wilt gaan douchen. Binnen een aantal seconden heb je warm water zonder gas te verbruiken. 

Bij een doorstroomboiler stel je de gewenste temperatuur in. Hierdoor wordt er niet meer energie verbruikt dan daadwerkelijk nodig is om het water op temperatuur te krijgen. In de meeste woningen wordt het warmte tapwater verzorgd door een cv-ketel. Het warme water wordt vanaf de cv-ketel getransporteerd naar het waterpunt. Dit zorgt voor veel warmteverlies. Bij een elektrische boiler wordt het warmtewater constant op temperatuur gehouden, dit brengt een hoog verbruik met zich mee. Een doorstroomboiler is dus een zeer energiebewuste manier van het creëren van warm water zonder gas. 

Door te werken met een doorstroomboiler kan het waterverbruik tot 30% worden verminderd doordat het water binnen een aantal seconden op temperatuur is. De kraan staat niet onnodig aan tot het water warm is. Ook kan door de efficiëntie van de doorstroomboiler het energieverbruik om water te verwarmen tot wel 40% worden verminderd in vergelijking met een cv-ketel of elektrische boiler.

KEUKENBOILER.

Een keukenboiler is een kleine opslag (boiler) met warmwater. Meestal zijn keukenboilers verkrijgbaar in een uitvoering van 5 of 10 liter. Een keukenboiler is bij uitstek geschikt om op kort termijn kleine hoeveelheden warm water te leveren. Bijvoorbeeld warm water voor de afwas of schoonmaak. Een keukenboiler zorgt voor warm water zonder gas te verbruiken. 

Een keukenboiler wordt meestal weggewerkt in een keukenkastje onder de kraan. Voor de installatie is het eenvoudig dat de keukenboiler dicht bij de kraan hangt. Zo legt het warme water een zeer korte afstand af en heb je geen warmteverlies. Vaak bij een verwarmingsketel of een boiler komt je warmwater van zolder of uit je garage. Doordat je met een keukenboiler warm water direct bij je kraan ter beschikking hebt, levert dit een mooie besparing op. De installatie is zeer eenvoudig en aan te sluiten op een 230 Volt aansluiting. En je creëert warm water zonder gas te verbruiken. Goed voor het milieu!

Mensen vinden het vervelend als ze lang moeten wachten op warmwater. De meeste mensen kiezen ervoor om direct warm water te hebben en passen een keukenboiler toe. Een energiebesparing en besparing op water is hierbij mooi meegenomen. 

VOORDELEN WARM WATER ZONDER GAS.

Warmtepompboiler

> Efficiënter dan een elektrische boiler

> Uitstekend te combineren met zonnepanelen

> Subsidieregeling 

> Gemiddeld COP van 3,26 (voor 1 kW krijgt u 3,26 kW terug)

ALLE VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMPBOILER

Doorstroomboiler

Binnen een aantal seconden warm water

> Geen warmteverlies door transport door leidingen

> Er hoeft geen water opgeslagen te worden

ALLE VOORDELEN VAN EEN DOOSTROOMBOILER

Keukenboiler

> Direct warm water

> Gemakkelijk te installeren

> Geen gasverbruik voor warmwater in de keuken

ALLE VOORDELEN VAN EEN KEUKENBOILER

SUBSIDIE MOGELIJKHEDEN.

Warm water zonder gas te verbruiken en verwarmen met elektriciteit is veel duurzamer. Daarnaast profiteer je voor een warmtepompboiler van een subsidie. De subsidie op de warmtepompboilers van ETHERMA bedraagt € 725,00. 

Subsidie voor woningeigenaren
Ben jij eigenaar van een koopwoning en is deze woning jouw hoofdverblijf? Dan kan je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Woningeigenaren hebben recht op de hogere subsidiebedragen als de warmtepomp en/of de isolatiemaatregel na 31 december 2021 is geïnstalleerd en of aangebracht.

Merk: ETHERMA
Type: ET-AQUA-WHP-250
Meldcode: KA20600

Warm water zonder gas te verbruiken, dat is goed voor het milieu! 

CONTACT AANVRAGEN.

NEEM NU CONTACT OP MET
Ik meld mij graag aan voor de nieuwsbrief*
Privacy*
Ik bevestig en stem ermee in dat alle persoonlijke en niet-persoonlijke gegevens die door mij worden verstrekt, kunnen worden verwerkt door automatisering in overeenstemming met Privacy Policy door ETHERMA. De gegevens worden uitsluitend opgeslagen voor het beantwoorden van het verzoek van de klant.