INFRAROODVERWARMING VAN ETHERMA. Hoogste stralingseffect.

WAAROM KIEZEN VOOR INFRAROODVERWARMING? 


Infrarood stralingswarmte is een duurzaam en elektrisch alternatief voor gas. Een belangrijk verschil tussen infrarood en andere warmtebronnen is dat infrarood niet de lucht, maar de materie verwarmt. De mensen, wanden en de meubels worden warm. Zodoende kan je met een lagere ruimtetemperatuur toch meer comfort creëren. Hierdoor is tot 20 procent energiebesparing haalbaar. Bovendien gaan infraroodpanelen relatief lang mee, zijn ze onderhoudsvriendelijk en de installatie is eenvoudig. Genoeg redenen om te verduurzamen met infraroodverwarming. 

  • Duurzaam alternatief voor gas

  • Energiebesparing van 10-20%

  • Overal toe te passen

  • Schone en gezonde lucht door stralingswarmte

  • Geen onderhoud

Heeft u vragen of wilt u advies? 

de vier pijlers van etherma.

Al meer dan 40 jaar garanderen wij de hoogste standaard, tegen eerlijke prijzen. Om dag in dag uit aan onze eigen eisen en die van u te kunnen voldoen, ontwikkelen en produceren we ETHERMA producten met hoogwaardige materialen. Wij begeleiden u, vanaf de kosteloze advisering en planning, tot en met het plaatsen van uw nieuwe verwarmingssysteem. 

KWALITEIT.
Productie in Oostenrijk, volgens internationale normen.

SERVICE.
Als klant maakt u voor ons deel uit van onze familie.

DESIGN.
Onze verwarming is echt een kunstwerk.

INNOVATIE.
Wij denken al meer dan 35 jaar vooruit. 

LAVA® INFRAROODVERWARMING. KWALITEIT ZIT IN DE DETAILS.

HET GAAT OM DE GOLFLENGTE.


Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen korte golf-, midden golf- en lange golf infraroodstraling. Om de technologie en de verschillende golflengtes optimaal te kunnen gebruiken, heeft ETHERMA voor elk golfbereik een geniale warmteoplossing ontwikkeld. Daarbij worden voor buiten de SOLAMAGIC® korte golf stralers gebruikt, die voor kortstondige en onmiddellijke warmteopwekking zorgen, terwijl - daarentegen - voor binnen midden- en lange golf straling wordt toegepast. ETHERMA maakt optimaal gebruik van de zeer efficiënte infraroodtechnologie van de toekomst om warmte te leveren. Daarom hebben wij voor elke golflengte de juiste geniale verwarmingsoplossing.

HOE WERKT INFRAROODVERWARMING?

Op een koude, zonnige winterdag, bevriest u in de schaduw. Doet u een stap vooruit in de zon, dan is het opeens aangenaam warm. Ook al is er geen verandering in de luchttemperatuur. In een zonovergoten woning zijn de muren de favoriete plaats om te zijn. Waarom is dat? Hier verhoogt de zogenaamde "secundaire straling" van de warme muur het gevoel van warmte nog verder. Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van zonnestraling.

De warmtestraling verwarmt niet primair de lucht. Integendeel. Het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op zich. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte (= secundaire straling). Deze homogene opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat. Hierdoor worden verliezen door opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming), grotendeels worden vermeden.

Comfort hoeft niet duur te zijn.

Infraroodwarmte verwarmt niet alleen de voorwerpen, meubels en mensen, maar ook de muren. Deze objecten geven op hun beurt de warmte weer af aan de ruimte. De zogenaamde secundaire straling of "de warme muur". Er is aangetoond dat mensen, ondanks de lagere ruimtetemperatuur, dezelfde warmte met warme muren waarnemen. 

ENERGIE BESPAREN - MAAR NIET INLEVEREN OP UW COMFORT

De gevoelstemperatuur ligt 2 - 3 graden hoger als de werkelijke ruimtetemperatuur. Zo kan de ruimtetemperatuur worden verlaagd zonder in te leveren op comfort.

Elke graad van het verlagen van de ruimtetemperatuur bespaart ongeveer 6% energie. Zo kunt u tot 18% energie besparen door stralingswarmte met de juiste infraroodverwarming. 

PERSOONLIJK ADVIES IS ONZE KRACHT.

Wij begeleiden u, vanaf de kosteloze advisering en planning, tot en met het plaatsen van uw nieuwe verwarmingssysteem. Daarbij staan we niet alleen onze dealers, maar ook u, heel graag persoonlijk en rechtstreeks met raad en daad terzijde. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en zijn professioneel getraind. Ze nemen de tijd die nodig is, om een antwoord op uw vraag te vinden. 

Heeft u een vraag over elektrische verwarmingssystemen? Wij hebben de antwoorden. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Perfecte service houdt bij ons niet op bij de verkoop. Als u voor ETHERMA kiest, dan krijgt u er een betrouwbare, trouwe partner bij.

DE VOORDELEN VAN INFRAROODVERWARMING.

 

GEZOND

Infraroodverwarmingen, of terwijl de infraroodgolven, hebben een hoge werkingsdiepte en verwarmen het lichaam van binnen.

 

VEILIG EN GETEST

TÜV- en CE-kwaliteitslabels zijn het bewijs van de hoogste kwaliteit, standaard verwerking en veiligheidsnormen van onze infraroodverwarmingen.

 

COMFORT

Warmte met één druk op de knop, precies wanneer u dat wilt, of volledig automatisch geregeld dankzij onze intelligente thermostaten.

 

EFFICIËNT

Warmte ontstaat daar waar het nodig is, 100% verliesvrij. Zeer nauwkeurig dankzij aparte regeling voor individuele ruimtes. 

 

KWALITEIT

Het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen maakt ETHERMA infraroodverwarming een kwaliteitsproduct.

 

VOORDELIG

Geen onderhoudskosten, geen hoge aanschafkosten, snel gemonteerd en geen aanschaf van verwarmingsmaterialen. Dit bespaart tijd en kosten. 

 

VERWARMING VAN DE TOEKOMST

In combinatie met PV systemen en tarieven voor groene stroom is infraroodverwarming de verwarming van de toekomst. Met lage investeringskosten.

 

 

DESIGN

Onze infraroodpanelen zijn pioniers op het gebied van ontwerp en creatie. ETHERMA biedt een grote verscheidenheid aan kleuren, vermogens en toepassingen. 

CONTACT AANVRAGEN.

NEEM NU CONTACT OP MET
Ik meld mij graag aan voor de nieuwsbrief*
Privacy*
Ik bevestig en stem ermee in dat alle persoonlijke en niet-persoonlijke gegevens die door mij worden verstrekt, kunnen worden verwerkt door automatisering in overeenstemming met Privacy Policy door ETHERMA. De gegevens worden uitsluitend opgeslagen voor het beantwoorden van het verzoek van de klant.

ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING Op maat gemaakt.

ETHERMA OP MAAT - De individuele oplossing past altijd. VOOR ETHERMA DS, NST & WST.

ETHERMA is een van de weinige fabrikanten in Europa die de verwarmingsmatten op maat gemaakt aanbiedt. Dit maakt de installatie eenvoudiger en zorgt er voor dat de verwarming altijd perfect in uw ruimte past. Zelfs bij een ongebruikelijke architectuur. De op maat gemaakte verwarmingsmat van gaas is de ideale oplossing, vooral in badkamers en wellnessruimtes. Bijvoorbeeld voor verwarmde ligstoelen, banken, stoomdouches en douchebakken. Maar ook elke andere speciale leggeometrie kan perfect verwarmd worden met de op maat gemaakte verwarmingsmat! 

  • Snel en flexibel, zelfs bij gecompliceerde leggeometrieën

  • Voor badkamers en welnessruimtes

  • Verwarmde banken, stoomdouches en douchecabines

  • Speciale oplossingen van alle soorten - van een stal tot een luxe jacht

TOEPASSING.
Een precieze beschrijving van de toepassing van de netverwarmingsmat is een voorwaarde voor een technisch optimale uitvoering.

Dus, wilt u:
›    Op de juiste temperatuur brengen of verwarmen? 
›    Hoe hoog is de gewenste oppervlaktetemperatuur?
›    Hoe goed is de isolatie?

VORM.
Een nauwkeruige schets, CAD-tekening of sjabloon met opgaven en afmetingen van de bochten, hoeken, zijkanten en rondingen maken de planning eenvoudiger. 
 
POSITIE AANSLUITING.
Geef de exacte locatie van de aanlsuiting en de gewenste lengte van de aansluitkabel aan.


VERWARMINGSKABEL.
Voor alle netverwarmingsmatten op maat stellen wij u twee verschillende typen verwarmingskabel ter beschikking om zo een technisch optimale oplossing en correcte werking te garanderen.


NAAIRICHTING.
Om beschadiging van de verwarmingskabel van de netverwarmingsmat door het plaatsen rond hoeken en zijkanten te verhinderen, kan de naairichting in de ontwerp worden opgenomen: horizontaal of verticaal, de keuze is aan u.

ETHERMA DS op maat

Nominale spanning: 230 V
Vermogen: tot 200 W/m²
Temperatuurbestendig: tot 90°C
Netopbouw: 12,5 x 12,5 mm
Kabeldikte: max. 2,7 mm
Type bescherming: IP X7
Beschermingsmaatregel: Aardlekschakelaar 30mA
Aansluitkabel: 4 m; 2 x 1,0 mm²/1,5 mm² + Beschermignsvlechtwerk
Keurmerk: CE-conform

ETHERMA NST op maat

Nominale spanning: 230 V, 400 V
Vermogen: tot 300 W/m²
Temperatuurbestendig: tot 150°C
Netopbouw: 5 x 5 mm
Kabeldikte: max. 3,3 mm
Type bescherming: IP X7
Beschermingsmaatregel: Aardlekschakelaar 30mA
Aansluitkabel: 4 m; 2 x 1,0 mm²/1,5 mm² + Beschermignsvlechtwerk
Keurmerk: CE-conform

ETHERMA WST op maat

Nominale spanning: 230 V
Vermogen: tot 300 W/m²
Temperatuurbestendig: tot 150°C
Kabeldikte: max. 3,3 mm
Speciale uitvoeringen: op aanvraag
Type bescherming: IP X7
Beschermingsmaatregel: Aardlekschakelaar 30mA
Aansluitkabel: 4 m; 2 x 1,0 mm²/1,5 mm² + Beschermignsvlechtwerk
Keurmerk: CE-conform

CASE STUDY

Vloerverwarming op maat Palace Hotel Amsterdam

DE UITGANGSSITUATIE

Vanuit de installateur SDR Elektrotechniek BV kreeg ETHERMA Benelux de vraag of wij vloerverwarming op maat kunnen leveren bij het Palace Hotel te Amsterdam. Het gaat in totaal om 260 badkamers. 

DE ETHERMA OPLOSSING

ETHERMA kon SDR Elektrotechniek BV een bijzondere oplossing bieden. De verwarmingsmatten zijn volledig op maat geleverd, wat de installatietijd sterk verkorte en de kans op fouten verminderen. ETHERMA is met deze oplossing uniek op de Nederlandse Markt.

NEEM NU CONTACT OP MET
Ik meld mij graag aan voor de nieuwsbrief*
Privacy*
Ik bevestig en stem ermee in dat alle persoonlijke en niet-persoonlijke gegevens die door mij worden verstrekt, kunnen worden verwerkt door automatisering in overeenstemming met Privacy Policy door ETHERMA. De gegevens worden uitsluitend opgeslagen voor het beantwoorden van het verzoek van de klant.